Eurozastupnik Alberto Cirio posjetio Međugorje

Ispis

cirioAlberto Cirio, zastupnik u Europskom parlamentu posjetio je Međugorje, gdje se susreo s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom. Cirio je član nekoliko odbora Europskog parlamenta i bliski suradnik predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija s kojim je već ranije posjećivao Međugorje i susretao se sa čelnim ljudima Općine Čitluk.

Zastupnik Alberto Cirio i novoizabrani predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani ljetos su, uz Elisabeth Morin-Chartier i Lorenza Casu, posjetili Međugorje i Općinu Čitluk te su s tadašnjim načelnikom Ivom Jerkićem razgovarali o aktivnostima Općine Čitluk vezanim za projekte prekogranične suradnje.

Interreg IPA programi bili su tema i današnjeg sastanka u hotelu Lavanda, a prilikom predstavljanja općine Čitluk, načelnik Marin Radišić i predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, predstavili su općinu Čitluk ističući najznačajnije povijesne, gospodarske, religijske, društvene i druge podatke uz posebno isticanje međunarodne manifestacije Dani berbe grožđa, na koju su pozvali eurozastupnika Alberta Ciria i za koju je Cirio pokazao veliko zanimanje.

Alberto Cirio iza sebe ima veliko iskustvo u diplomaciji, a zanimljivo je da je u prošlosti u Europskom parlamentu surađivao i sa sadašnjim premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

sastanak sastanak

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537