Zdenko Čilić: Marin od svog sna neće odustati

Ispis

čilićMarin Čilić poražen je u finalu Wimbledona. Čilića je pobijedio Roger Federer rezultatom 6:3, 6:1, 6:4. Finale najstarijeg i najcjenjenijeg teniskog turnira pratili su ljubitelji tenisa diljem svijeta, a posebna atmosfera vladala je u Čilićevom rodnom Međugorju.

Na više mjesta u Međugorju organizirano je praćenje finalnog meča, no najviše prijatelja obitelji Čilić i novinara meč je pratilo u Čilićevoj obiteljskoj kući.

- Skupili smo se ovdje. Ponosni smo na Marina i mi ćemo nastaviti navijati za Marina. Marin je naš ponos i tako će i ostati. Ponosan sam. Marin je izgubio od jednog od najvećih igrača u povijesti, od Rogera Federera – kazao je Marinov otac Zdenko nakon završetka finala.

Komentirajući Marinovu igru u finalu Wimbledona Zdenko je kazao kako je kod Marina bila primjetna blokada koja najboljem hrvatskom tenisaču nije dopuštala da pruži svoj maksimum, a to je vrlo vjerojatno ozljeda na koju se Marin požalio i tijekom meča te je zatražio liječničku pomoć.

S druge strane mreže danas je bio fantastični Švicarac Roger Federer, koji je pobijedivši Marina osvojio Wimbledon osmi put, što je publika u Međugorju, uz ogromno žaljenje zbog Marina, ipak znala prepoznati.

- Mi smo ljudi od sporta. Mi volimo sport, cijenimo pobjednike i kvalitetu. Danas je pobijedio bolji. Federer je iskoristio sve Marinove slabosti i za Federera nemamo nikakvih zamjerki – kazao je Zdenko.

Marin Čilić u rodno Međugorje dolazi za par dana, što je njegovo otac također prokomentirao:

- Marin dolazi za par dana, svakako je to planirao. Veselje bi bilo upotpunjeno da je ostvario životni san, ali sigurno Marin od svog sna neće odustati. On živi taj san da osvoji Wimbledon i nadam se da će jednog dana to i uspjeti.

Unatoč porazu u finalu, svi od reda isticali su kako su ponosni na Marina Čilića te da su uvjereni da će Marin uskoro osvojiti drugi Grand Slam turnir u karijeri, kao i da će ostvariti brojne uspjehe u budućnosti.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537