Ivan Šarić pobjednik drugog Međunarodnog šahovskog turnira “Međugorje Open 2017”

Šahovski klub Brotnjo drugu godinu za redom uspješno je organizira šahovski turnir “Međugorje Open 2017”. Turnir je jučer odigran u kongresnoj dvorani Sportskog centra Međugorje u Međugorju.

Na vrlo jakom turniru nastupilo je 127 šahista, od toga 4 velemajstora, 6 Inter majstora, 5 Fide majstora i jedna WFM. Prije otvaranja turnira svim natjecateljima predsjednik Općinskog vijeća Čitluk gospodin Predrag Smoljan zaželio je dobrodošlicu te zaželio da natjecanje prođe u fer i korektnoj borbi, objavljeno je na web stranici ŠK Brotnjo.

Nakon toga, glavni sudac turnira Tihomir Marić upoznao je natjecatelje sa pravilnikom i turnir je mogao početi. Turnir se igrao švicarskim sustavom od 9 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Nakon uzbudljivih 9 kola pobjednik turnira je hrvatski velemajstor Ivan Šarić sa 8 osvojenih bodova. Drugoplasirani sa identičnim brojem bodova je crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević. Sa 7 osvojenih bodova na trećem i četvrtom mjestu nalaze se Dražen Ćurić i IM Vitomir Arapović.

Među nagrađenim sa 6 i pol bodova su Milan Vukić, Ante Šarić, Vlado Jakovljević, Luka Šarić i Zdenko Plenković.

Najbolji igrač ŠK Brotnja je mladi Marko Senjak sa vrlo dobrih 6 bodova na svom kontu. Drugi najbolji naš igrač je Alen Buntić. Njih dvojica su nagrađena novčanim nagradama.

Među nagrađenim u svojim kategorijama iz ŠK Brotnjo su još: Ana Ostojić, Lana Soldo, Patrik Ostojić, Borna Pehar i Ante Pehar.

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.

Posted by Događajnica on 19. studenoga 2017