Književnik Emil Raspudić posjetio OŠ Bijakovići

Književnik Emil Raspudić posjetio je danas Osnovnu školu Bijakovići i tijekom gostovanja u ovoj školi učenicima predstavio svoja dijela.

Gostovanje u OŠ Bijakovići organizirano je u okviru redovitih nastavnih aktivnosti, a na proširenom satu hrvatskog jezika učenici su mogli čuti kako su nastala neka od Raspudićevih dijela i što je ovog broćanskog književnika i umirovljenog pedagoga motiviralo na pisanje knjiga poput „Planinske priče“, „Što je čvrknulo“, „Kraljevska gozba“, „Božo Miletić – Od Lipna do svjetskih sportskih arena“ i „Časna sestra Dominika“.

Današnjeg gosta učenicima OŠ Bijakovići pobliže je predstavila učiteljica hrvatskoj jezika Snježana Bevanda, koja je tijekom današnjeg gostovanja i čitala odabrane ulomke iz Raspudićevih knjiga.

Tijekom ugodnog druženja s učenicima Emil Raspudić je otkrio kako je njegov prvi veći rad objavljen u časopisu bio posvećen OŠ Bijekovići, te da je, uz Peru Petrušića, napisao monografiju koja nosi naslov „Stotinu i deset godina školstva u Bijakovićima – Međugorju“.

Nazočne učenike Raspudić je na poseban način zainteresirao za svoju najnoviju knjigu „Časna sestra Dominika“, tijekom čijeg je predstavljanja nagradio učenicu koja je dala točan odgovor na nagradno pitanje.

Objavljuje DogađajnicaPetak, 23. studenoga 2018.