Na svetkovinu sv. Ilije proslavit će se jubilarna obljetnica izgradnje zavjetnog zvonika na Gradini

Ove godine mještani MZ D. M. Ograđenika i zaseoka Barbarići slave vrijedan jubilej, 40 godina od izgradnje zavjetnog zvonika kojega su izgradili davne 1980. godine prošloga stoljeća na jednom od najljepših vidikovaca ne samo u Brotnju nego i šire, na lokalitetu Gradina. Proslava će se održati 20. srpnja, na svetkovinu sv. Ilije proroka, sveca kojemu je posvećen zvonik, a kao i raniji godina proslava će započeti misnim slavljem u 19 sati.

Misno slavlje predvodit će prof.dr.sc. fra Iko Skoko koji je u vrijeme najvećih radova oko zvonika i Gradine, kada se gradio športski centar, uređivao okoliš oko zvonika, asfaltirao prilazni put i izvodili ostali radovi, bio župnik župe sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu, kojoj i Gradina pripada.

To nas posebno veseli i zahvaljujemo mu na prihvaćanju da predvodi misno slavlje te mu želimo iskrenu i srdačnu dobrodošlicu! Također, Organizacijski odbor zajedno sa župnikom fra Hrvojem Miletićem poziva vjernike da dođu na misno slavlje na ovaj prekrasan otvoreni prirodni park a potom i na zajedničko druženje na sportskom centru Gradina uz prigodan kulturno-zabavni program, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih službi – poručili su organizatori proslave.

Od 18.30 na Gradini će započeti ispovijed, krunica i blagoslov, nakon čega će uslijediti misno slavlje, dok će se na terenu sportsko-rekreacijskog centra na Gradini nakon završetka misnog slavlja održati humanitarno-kulturno-zabavni program.

Prema predviđanima organizatora humanitarno-kulturno-zabavni program započet će oko 20 sati. Pučko veselje uz okrjepu upotpunit će pjesma, ples i bogata tombola, a zabavnom programu nastupit će „Duo prijatelji“.