OŠ fra Didaka Buntića radi na podizanju kvalitete nastave

Osnovna škola fra Didaka Buntića iz Čitluk oglasila se priopćenjem povodom početka primjene suvremene tehnologije u edukacijskom procesu. Naime, OŠ fra Didaka Buntića fond digitalne i didaktičke opreme obogatila je kroz sudjelovanje u projektu „Tabla“, a iz sudjelovanja u projektu koji provode Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ i organizaciji „Save the Children“ posebno se ističe nova pametna ploča.

Interaktivna nastava dokazano je učinkovitija za sve nastavne predmete i sve generacije. Naša škola se oplemenila najuzbudljivijim dostignućem suvremene edukacijske tehnologije – pametnom pločom.

Danas su učenici III. a sa svojom učiteljicom Ivankom Musa prvi put susreli s radom na pametnoj ploči. Gledajući kreativnost svoje učiteljice i sami su imali priliku okušati se u radu na istoj.

Uz ovakav način rada i učenja kroz igru gradivo postaje zanimljivije i dostupnije. Učenička pažnja i volja usmjereni su na zadatke koji se rješavaju.

Nadamo se da će ovakav kreativan pristup radu ubuduće primjenjivati i ostali učitelji naše škole – navedeno je u priopćenju OŠ fra Didaka Buntića.