Potpisan ugovor za sufinanciranje projekta nadogradnje sustava rasvjete

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić potpisao je jučer ugovor kojim je regulirano sufinanciranje projekta „Zamjena rasvjetnih tijela u naselju Čitluk – Nadogradnja sustava rasvjete“. Projekt postavljanja rasvjete u Ulici Bare do mosta, postavljanja rasvjete u dijelu Ulice Brig, postavljanja rasvjete na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare i dodatne opreme koja će unaprijediti infrastrukturu pomoćnog igrališta bit će sufinanciran u iznosu od 25.000,00 američkih dolara kroz Projekt integriranog lokalnog razvoja II (ILDP II).

Dakle, navedeni infrastrukturni projekt postavljanja LED rasvjete realizirat će se u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Potpisivanju ugovora nazočili su Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP-a, Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima i Mate Miletić, savjetnik načelnika.

Općina Čitluk je u sklopu ILDP II projekta sa još deset općina u BiH pristupila izradi i usvajanju integrirane strategiju razvoja za razdoblje 2019.-2027., uz većinsko sufinanciranje preko UNDP-a BiH i donatora Vlade Švicarske. Strategija integriranog razvoja općine Čitluk usvojena je na 25. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, a kao podrška ILDP-u uspostavljen je Fond sa poticajnim sredstvima za projekte lokalnog razvoja koji ima za cilj pokrenuti implementaciju tek usvojenih lokalnih strategija, ali i prepoznati lidere među jedinicama lokalne samouprave i županijama koji uspješno provode procese upravljanja razvojem.

Projekt za čije sufinanciranje je načelnik Marin Radišić jučer potpisao ugovor odabran je nakon koordiniranog rada tima za implementaciju strategije Općine Čitluk i tima za ILDP projekt. Projekt je usklađen sa strategijom razvoja općine Čitluk i sa programskom aktivnosti energetske učinkovitosti te zbog navedenog zadovoljava kriterije za odobravanje realizacije od strane UNDP-a, odnosno donatora Vlade Švicarske.