Pripadnici Oružanih snaga BiH donirali novčana sredstva za rad Udruge Susret

General-pukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, brigadni generali Ivica Jerkić i Marko Stojčić, te mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, posjetili su danas u Čitluku Udrugu Susret i Jasminki Vasilj, predsjednici Udruge Susret, uručili novčanu donaciju za potporu radu udruge.

Pripadnici hrvatske komponente OS BiH dobrovoljne novčane priloge prikupili su u predblagdansko vrijeme, a uz Udrugu Susret planirano je da slične donacije u ovoj godini dobiju udruge u Tomislavgradu i Usori. Ovakva humanitarna akcija tradicionalno se provodi među pripadnicima hrvatske komponente OS BiH i vojnici su do sada na ovakav način podržali rad brojnih udruga koje vode brigu o potrebitima i djeci s posebnim potrebama diljem BiH.

Uz članove Udruge Susret visokom izaslanstvu Oružanih snaga BiH dobrodošlicu su poželjeli načelnik općine Čitluk Marin Radišić i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Na početku današnjeg druženja Jasminka Vasilj predstavila je Udrugu Susret govoreći o njenim članovima i aktivnostima koje Udruga Susret provodi, te je naglasila da je u temeljima svakog uspjeha udruge šira zajednica u kojoj Udruga Susret djeluju.

Već podosta godina Hrvati-katolici u oružanim snagama imaju običaj da uoči Božića prikupljaju svoje dobrovoljne darove i onda obično generali i ja s njima, nekada nam se pridruži i ministrica, posjetimo neki od centara sličan vašem. Na ovakav način smo posjećivali centre praktično u cijeloj BiH i ako Bog da nastavit ćemo na ovakav način i dalje. Znademo da su vaše i potrebe ovakvih centara mnogo veće od naših mogućnosti, ali naši vojnici žele biti prisutni u ovakvim centrima – kazao je biskup Vukšić i dodao da pripadnici hrvatske komponente OS BiH na ovakav način izražavaju svoju solidarnost i kroz svoje djelovanje žele biti poticaj drugima da učine slično.

Izražavajući zahvalnost za toplu dobrodošlicu, general-pukovnik Anto Jeleč kazao je kako Oružane snage preko svojih pripadnika iz različitih krajeva BiH dobivaju informacije o potrebama i tegobama, te na temelju tih informacija donose odluku gdje će usmjeriti svoje humanitarno djelovanje.

Drago mi je da smo danas ovdje, da vidimo ovu djecu i da ona vide nas te da vide da nisu sama… Ne možemo dati onoliko koliko je potrebno ovakvim zajednicama, ali želimo biti s vama u ove dane kada slavim, kada darivamo i kada se približavamo jedni drugima. Naša prva zadaća je biti dio dobra u društvu i pomoći u zajednici koliko smo to u mogućnosti – kazao je general-pukovnik Jeleč i dodao da su pripadnici OS BiH uvijek spremni pomoći potrebitima.

Pred kraj današnjeg ugodnog druženja članovi Udruge Susret uručili su svojim gostima prigodne darove.

Posted by Događajnica on 22. prosinca 2017