Sutra se obilježava druga obljetnica smrti Frane Primorca Umjetnika

Druga obljetnica smrti akademskog slikara Frane Primorca bit će obilježena 27. prosinca, kada će u Čitluku biti slavljena misa zadušnica za pokojnog Primorca (18 sati u župnoj crkvi Krista Kralja) i, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, biti postavljena izložba slika Ivana Hercega. Izložba pod nazivom „Moja Hercegovina“ bit će otvorena u Galeriji Klub Matice hrvatske u 19 sati, nakon čega će uslijediti evociranje uspomena na pokojnog Franu Primorca Umjetnika.

Želja nam je da ubuduće uz obljetnicu smrti Frane Primorca Umjetnika organiziramo i izložbu umjetnički radova njegovih prijatelja i suradnika, te da svake godine organiziramo izložbu novog umjetnika i da ovakva praksa postane tradicionalna. U nastajanju je i Monografija, koja će kada bude otisnuta biti predstavljena na godišnjicu Franine smrti – poručili su iz Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

Podsjetimo, prva obljetnica Umjetnikove smrti obilježena je postavljenjem izložbe njegovih radova i predstavljanjem knjige “Boje Vrimena” autora Slave Antina Bage.