Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Nakon uspješnog nastupa učenica flaute na IV. Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“, koje se održalo u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, na kojem su svojim nastupima dostojanstveno predstavile školu te pobrale pohvale stručnog žirija, učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku nastavili su nizati uspjehe i na ostalim natjecanjima na kojima su sudjelovali.

Spomenimo da je na tom natjecanju, u klasi prof. Maje Kožul, učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila visoku 1. nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji 2. te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović, a na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.

Od 14. do 17.04.2019. godine u Bihaću se održalo XXII. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Kategorije u kojima su se učenici mogli natjecati su: puhači, harmonika, gitara i zbor.

Među 300 prijavljenih sudionika natjecali su i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku te ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini gitara, u klasi nastavnika Kristijana Ravlića, učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole, Ana Ostojić, u 1. kategoriji osvojila je 2. nagradu (85,00 bodova), a Josip Rajič, učenik četvrtog razreda, u 2. kategoriji osvojio je 1. nagrada (92,00 boda).

Mješoviti zbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku pod vodstvom profesorica Marine Mitar, Marte Čolak i Monike Bule osvojio je 96 bodova od strane stručnog ocjenjivačkog žirija te su time zaslužili 1. nagradu. Zbor se predstavio s tri skladbe uz pratnju korepetitorice Marije Martinac.

Učenici naše škole postigli su zapažene rezultate i na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“.

Kao i svake godine, u organizaciji Glazbene škole Josipa Htzea u Splitu, održano je međunarodno natjecanje Daleki akordi. Na ovogodišnjem, 24. izdanju, pravo natjecanja imali su mladi gudači i puhači. Disciplina drvenih puhača (flauta, klarinet, saksofon, fagot) raspoređena je u 5 kategorija, ovisno o godištu rođenja, a svaka kategorija imala je ograničeno trajanje programa te jednu zadanu skladbu hrvatskog skladatelja. Tročlani žiri, sastavljen od priznatih međunarodnih umjetnika imao je zadaću ocjenjivanja ove discipline: Goran Jurković- saksofon (Zagreb, Hrvatska), Jože Kotar- klarinet (Trbovlje, Slovenija), Jan Ostry (Prag, Češka). Među konkurencijom iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Latvije, Estonije i mnoštva drugih zemalja, sudjelovalo je i naših dvoje učenika flaute iz klase profesorice Maje Kožul.

Jelena Vasilj, učenica drugog razreda osnovne glazbene škole osvojila je 2. nagradu u 1. kategoriji, osvojivši 53,33 boda od ukupno 60, dok je Antea Šakota, učenica šestog razreda osnovne glazbene škole osvojila 3. nagradu s ukupno 42,33 boda. Naše vrijedne učenice na klaviru su podupirale prof. Silvia Vukojević i prof. Maja Stojanović.

Učenici naše škole bogatiji su za još jedno iskustvo, a time su i ove godine pokazali uspješnost i kvalitetu rada naše škole, navodi se u priopćenju OGŠ Brotnjo.

Čestitamo!