Uskršnja humanitarna akcija Vijeća učenika SŠ dr. fra Slavka Barbarića

Vijeće učenika Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića pod vodstvom pedagoginja Doris Vlašić i Josipe Primorac pokrenulo je Uskršnju humanitarnu akciju za Humanitarnu udrugu Marijine ruke iz Međugorja. Predsjednik Vijeća učenika Ante Gagro i potpredsjednica Helena Lesko sa pedagoginjama danas su posjetili ured Humanitarne udruge Marijine ruke u Međugorju, te su ovom prilikom Udruzi uručili vrijednu donaciju.

Volontere u udruzi Marijine ruke na okupljanje i humanitarni rad potaknule su riječi iz Gospine poruke od 25. rujna 2004. godine: „Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu stvoritelju.”, a ove riječi nadahnule su i čitlučke srednjoškolce za hvalevrijednu akciju.

Humanitarna udruga Marijine ruke od svog osnutka pomaže potrebitima snabdijevajući ih hranom i ostalim potrepštinama. Za uspješan rad, Udruzi su prijeko potrebne donacije, prvenstveno u hrani i osnovnim životnim potrepštinama, te je svaka donacija vrijedan doprinos udruzi u nastavku onoga što činimo a to je nastaviti biti ispružene Marijine ruke koje svojim djelima mogu donijeti barem malo radosti u živote potrebitih obitelji.