Veterinarka mališanima u Dječjem vrtiću Čitluk održala edukativno predavanje

Polaznici Dječjeg vrtića Čitluk prolazeći kroz odgojno-obrazovni program ove ustanove imaju priliku upoznati različita zanimanja. Dr. vet. med. Marija Rajić stoga je danas posjetila Dječji vrtić Čitluk i mališanima pobliže predstavila svoje zanimanje, a tijekom posjeta veterinarka Rajić mališanima je pobliže predstavila i različite vrste životinja.

Mališani su tako s velikim zanimanjem slušali o različitim vrstama pasa i mačaka, o pticama i ostalim životinjama koje neki od njih imaju za kućne ljubimce, o domaćim životinjama, ali i o životinjama koje žive u svom prirodnom staništu.

Tijekom današnjeg edukativnog posjeta posebno je istaknuta važnost ljubavi prema životinjama i važnost pravilne njege kućnih ljubimaca i ostalih životinja o kojima brigu vode ljudi, kao i važnost redovitih posjeta veterinaru.

Kako bi dobili što bolji uvid u rad veterinara, mališani su imali priliku vidjeti neke od instrumenata koje veterinari koriste u liječenju životinja. Tako su primjerice stetoskopom mogli poslušati rad srca zeca dok su se upoznavali sa ovom zanimljivom životinjom.

Objavljuje DogađajnicaUtorak, 26. ožujka 2019.